Σχετικά με εμάς

Το Εργαστήριο Παίδων αποτελεί ένα ιδιωτικό παιδιατρικό κέντρο αποκατάστασης, το οποίο ιδρύθηκε το 2005 από την παιδιατρική εργοθεραπεύτρια Άννα Ηλιάδη. Το κέντρο παρέχει υπηρεσίες εργοθεραπείας, λογοθεραπείας, ειδικής διαπαιδαγώγησης, σχολικής μελέτης και ψυχολογικής υποστήριξης. Σκοπός του Εργαστηρίου Παίδων είναι η επανένταξη παιδιών ηλικίας 12 μηνών έως και 18 ετών καθώς και την εκπαίδευση των γονέων για τη κατάλληλη υποστήριξή τους και των παιδιών τους.
Αποτελείται από θεραπευτές, που έχουν επιλεχθεί και κατέχουν όλες τις προϋποθέσεις, ανώτατης εκπαίδευσης σε συνδυασμό με ειδικές εκπαιδεύσεις και καταρτήσεις, καθώς και διαθέτουν πολυετή εμπειρία στον συγκεκριμένο κλάδο. Στόχος του κάθε θεραπευτή είναι η αξιολόγηση των δυσκολιών και η αποκατάστασή τους σε συνδυασμό με την εκπαίδευση του γονέα για την υποστήριξη στη θεραπεία.

Γνωρίστε μας

Υπηρεσίες εργοθεραπείας λογοθεραπείας, ειδικής διαπαιδαγώγησης, σχολικής μελέτης και ψυχολογικής υποστήριξης με πάνω από 25 χρόνια εμπειρία

'Αννα Ηλιάδη

Παιδιατρική Εργοθεραπεύτρια
Η κα. Αννα Ηλιάδη φοίτησε ως υπότροφος ιατρικής σχολής στο Izhevsk State Medicine Academy (1989), επέλεξε να ολοκληρώσει τις προπτυχιακές της σπουδές στην Εργοθεραπεία στο Τ.Ε.Ι Αθήνας (1999). Είναι κάτοχος BTEC Professional Diploma in SLD-Dyslexia, UK(2011). Όσον αφορά στην κλινική της εμπειρία, ασχολείται με πληθυσμούς που παρουσιάζουν αναπτυξιακές διαταραχές, διαταραχές κινητικού συντονισμού, γενετικές ανωμαλίες και ειδικές μαθησιακές δυσκολίες. Το (2005) ίδρυσε το «Εργαστήριο Παίδων» υπό τη διεύθυνση της. Εργάζεται εκεί τα τελευταία 25 χρόνια ως κλινική παιδιατρική Εργοθεραπεύτρια όπου έχει εξειδικευτεί σε αισθητικό-κινητικές και νεύρο- αναπτυξιακές παρεμβάσεις σε παιδιά ηλικίας 12 μηνών έως 18 ετών και εποπτεύει τους επαγγελματίες ψυχικής υγείας (εργοθεραπευτές). Είναι αναγνωρισμένη, εξουσιοδοτημένη στη χορήγηση των Α’ ΤΕΣΤ - Ανιχνευτικής Δοκιμασίας σε παιδιά προσχολικής ηλικίας (2000), στη παρέμβαση της Αισθητηριακής Ολοκλήρωσης (2000), στο πρόγραμμα πρώιμης παρέμβασης Portage (2002), Listening Program (2008), ΑΘΗΝΑ τεστ (2010),στη S.O.S προσέγγιση Σίτισης (2016) και σε πολλές άλλες θεραπευτικές προσεγγίσεις TEACCH, PECS, MAKATON, MORE, CBD etc. που πραγματοποιούνται στο χώρο της, με συνεχιζόμενη εκπαίδευση μέχρι το 2021. Ειναι μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Εργοθεραπευτών και του Πανελλήνιου Σωματείου Ιδιοκτητών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας και Ψυχικής Υγείας για παιδιά, εφήβους και οικογένειες.